Eigenheid

Voor het vak eigenheid heb ik dit blok gekeken naar wie ik ben als Food Designer. Door verschillende opdrachten tijdens de lessen, zijn we met de klas stap voor stap ingegaan op wie jij nou eigenlijk bent, en wat jij nou eigenlijk wil creëren.

Als haakjes voor mijn persoonlijkheid zijn de volgende punten uitgekomen:
– Vrolijk, Positief, Het leven vieren, Enthousiast, Sociaal.

Daarnaast zijn er nog een aantal haakjes uitgekomen die ik wilde verwerken in mijn concept
– Overlijden van mijn moeder, Mensen een goed gevoel geven, Stilstaan bij de mensen die er niet meer zijn, en nogmaals; HET LEVEN VIEREN!

In december 2012 is mijn moeder overleden na 7 jaar met kanker geleefd te hebben. Ik ben er achter gekomen dat dit mij gemaakt heeft wie ik nu ben. Het leven met het feit dat je moeder snel kan overlijden is heel vreemd en ik heb tijdens mijn puberteit veel uitvlucht gezocht in feestjes. Hierdoor heb ik mezelf op een speciale beschermende manier gevormd in de afgelopen 8 jaar. Het is dus zodanig een belangrijk moment geweest in mijn leven dat ik dit absoluut wilde gaan gebruiken in mijn concept.

Dus ik heb het volgende bedacht; Het feit dat iedereen dood gaat is er, dat is iets wat verschrikkelijk is maar gebeurd. Het enige wat je van die persoon overhoud zijn herinneringen, en herinneringen zijn heel belangrijk voor mij. Ik wil door middel van mijn product positief mensen herinneren die er niet meer zijn.

Hiervoor heb ik een paar eisen;
-Het moet een product zijn wat je alleen eet
-Het moet hemels zijn, dus heel erg lekker
-Het moet een geniet moment zijn

logo
Hemels is een geniet moment waarbij je je geliefde die je mist positief herdenkt. Het nut hiervan is dat je vaak wel aan iemand denkt, maar daar niet echt de tijd voor neemt. Ik denk dat het bevorderlijk kan zijn voor het rouw proces. Daarnaast is het super leuk om weer te graven in al die herinneringen die je hebt. Dit kan met een lach en een traan, of misschien zelfs huilend van het lachen.

Het product wat in het doosje zit is een prei tarte-tatin. Dit heb ik gemaakt voor Kookkunst bij mijn 20 bereidingen en was by far het lekkerste recept. Tijdens het proces zat ik steeds te denken aan, luchtige, schuimige, romige producten door de wolk in mijn logo. Uiteindelijk heb ik besloten het alleen bij het woord hemels te houden wat alleen van toepassing is bij een super lekker weg droom product.

Voor communicatie uiting heb ik gekozen voor een klein boekje met herinner momenten. Ik heb voor verschillende standaard onderwerpen gekozen zoals, vakantie, film, muziek en eten.  Je kan dit voor jezelf of iemand anders bestellen. Ik kan me voorstellen dat als er iemand in je omgeving iemand verloren is, je diegene wilt helpen. Ik wil het product aanbieden via een website. De website kan gevonden worden door reclame in tijdschriften en website’s van de Happinez, Linda, Libelle etc. Gericht op vrouwen. Ik denk dat mannen over het algemeen zich iets te stoer voelen om sentimenteel een boekje met herinneringen in te vullen. Het is mogelijk een stoerdere mannen editie te maken en deze in de Top Gear etc. aan te bieden.

Daarnaast lijkt het me heel erg leuk om een forum te openen waar mensen met elkaar het over de moeilijke en mooie dingen van het leven en de dood te hebben. Hierdoor kunnen mensen elkaar steunen en heb je krijg je het gevoel er niet alleen voor te staan. Ik weet namelijk zelf heel goed hoe lastig het is om je verdrietig te voelen en dit te uiten naar je naaste omgeving. Soms kan een beetje aandacht op een andere manier heel goed werken. Daarnaast kan je hier muziek, foto’s en filmpjes met elkaar delen.

Hemels is dus het positief herdenken van de mensen die er niet meer zijn door middel van een geniet moment en het boekje. Te bestellen voor jezelf of voor een ander die het moeilijk heeft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s