Sorbet van prei met yuzu

Prei sorbet _Fotor

Tijdens de ontdekking van de 20 bereidingen van prei was mijn doel ook een zoet/ijs achtige bereiding te maken. Wonder boven wonder heb ik een manier gevonden hoe de best uiig en pittige prei smakelijk zoet te maken!

Ingrediënten:
400 gram gekookte prei gesneden
40 gram suiker
10 gram yuzusap
5 gram limoensap
1/2 mespunt citroenzuur
1 eiwit

Bereidingswijze
Kook de prei en draai deze fijn in de thermoblender met alle andere ingrediënten. Vries de massa aan in een Pacojet of Frix-Air beker. Draai de sorbet drie keer op zodat hij mooi smeuïg wordt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s