Vichysoisse

Prei-Aardappel soep
Prei soep vichysoisse

Vichysoisse is een romige aardappel prei soep die zowel warm als koud gegeten kan worden. Je kan het zien als de Franse gazpacho.

Ingrediënten:

25 g boter
1 ui, in vieren
400 g wit van prei
300 g kruimige aardappelen
300 ml melk
700 ml groente- of kippenbouillon
100 ml slagroom

Bereidingswijze:
Snijd de prei in ringen en de ui in blokjes. Smelt de boter en fruit de prei en ui even kort aan. Schil en snijd ondertussen de aardappels in blokjes en voeg deze toe. Laat het samen even stomen. Voeg nu de melk en bouillon toe en laat 30 min pruttelen. Het is de bedoeling dat de aardappels en prei goed zacht zijn. Pureer de soep nu met een staafmixer en doe door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.

Wil je de soep koud serveren voeg je vlak voor serveren de slagroom toe en als de soep direct wil eten kan je de slagroom door de soep doen en dan…

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s